A blogtour : “Naais to meet you”

Ik werd uitgenodigd door de knappe Lieve Deduytschaever van de blog Girls in Uniform om deel te nemen aan een online evenement ‘Naais to meet you’. ‘Naais to meet you’ is een initiatief van Evelien van de Belgische naaiblog Sewbidoo, waarmee ze op 29 oktober aanstaande de grootste naaidate van het land mee hoopt te organiseren. Het evenement heeft ook een online tegenhanger, waarbij Belgische blogsters elkaar 3 dezelfde naaigerelateerde vragen stellen en daarna de opdracht doorgeven aan 3 andere blogsters.

So lets dive right in …

 

  1. Wat was je eerste stuk dat je maakte en voor wie ?

Het eerste stuk dat ik in mijn recente naaiverleden maakte was een joggingbroek/pyjamabroek voor mijzelf.

Als kind heb ik ùren achter de oude  naaimachine van mijn grootmoeder doorgebracht om al mijn barbiepoppen te voorzien van een volledig zelfontworpen garderobe. Een vijftal jaar geleden had ik er genoeg van om mijn broeken steeds naar de naaister te moeten brengen om ze in de taille te laten innemen en heb ik het naaien weer opgepikt. In begin vond ik het heel spannend om zelf het verstelwerk te kunnen doen aan mijn eigen kledingstukken (taille innemen, broek inkorten, rits vervangen) maar ik kreeg al snel zin om eens een volledig stuk in mekaar te naaien. En om de uitdaging nog wat aan te scherpen besloot ik me te wagen aan het tekenen van een eenvoudige joggingbroek met taille elastiek. Ik vond een cursus patroontekenen online en zette me aan het rekenen en tekenen.

De broek heb ik een tijdje gedragen als pyjamabroek op koude winteravonden. De stof die ik ervoor gebruikte was een grijze joggingstof die ik op de zaterdagmarkt in Aalst bij Stoffen Van Leuven aanschafte. Ik pimpte ze wat door de zomen af te werken met fluo roze naaigaren.

Ik draag ze allang niet meer, maar ik heb ze nooit weggegooid. Gelukkig, want zo kan ik er toch nog wat foto’s van tonen ;).

 

 

 

  1. Op welk genaaid stuk ben je het meeste trots ?

Ik denk dat die eer gaat naar mijn witte satijnen blouse die eigenlijk het restant is van een halflange jurk die ik wou maken. Als jurk wou het ontwerp voor mij niet werken, dus heb ik de jurk ingekort tot blouse.

De blouse vertegenwoordigt voor mij een aantal geslaagde uitdagingen : werken met een gladde chiffonsatijn, mouwbiesjes met manchet in gladde chiffonsatijn, grote plooien in de mouwkoppen, aparte schouderkoppen, kleine schouderpassen, … . Ik heb er vrij lang over gedaan om het project af te werken, maar ik ben er ontzettend trots op dat ik alle onderdelen foutloos aan mekaar heb kunnen stikken. En de blouse staat mij nog ook !!!

 

 

 

  1. Welke naaister/ontwerper/blogger/you tuber/instagrammer zou je graag eens in het echt ontmoeten ?

Marc Jacobs en Stella McCartney.

Ik ben verliefd op de ontwerpen van Marc Jacobs omdat ik zijn stijl super-vrouwelijk en toch stoer vind, maar het zijn vooral de piekfijn afgewerkte details in zijn ontwerpen die ik géniaal vind. Door hém te ontmoeten zou ik misschien eens in zijn mooie hoofdje kunnen kruipen … .

 

 

Ik houd niet alleen van de stijlvolle en intelligente ontwerpen van Stella McCartney, maar ze denkt ook duidelijk na over de gevolgen van haar ontwerpen en de keuze van haar grondstoffen voor onze omgeving. Ze onderstreept in haar collecties duidelijk “sustainability” en weigert nog te werken met echt bont. A true inspiration !!!

 

 

Hopelijk hebben jullie hiermee een beetje inzicht gekregen in het naaibeest dat in mij schuilt 😉

Ik geef met plezier de fakkel door aan :

  • My bestie Ann Motet van de blog Anntjes Atelier waar ik ontzettend fijne naai- en andere momenten mee beleef ! Ann gaat geen enkele naai-uitdaging uit de weg en begint altijd vol enthousiasme en goede moed aan het volgende ingewikkelde naaiproject. Ann naait heel wat prachtige items voor zichzelf maak ook manlief en zoonlief verrast ze regelmatig met originele en mooie kledingstukken. Ook borduren met de naaimachine heeft ze al aardig onder de knie ! Als drukbezette juriste vindt ze niet altijd de tijd om uitgebreid over al haar naai-avonturen te bloggen, maar geloof me, ze heeft al een aardige collectie bij elkaar genaaid. Oh ja ! Weten jullie dat ze een héle garderobekast vol heeft met stofjes die nog liggen te wachten om verwerkt te worden tot unieke creatie ?
  • de stijlvolle Wendy Rymen van de Facebookpagina Haute Couture Bitch. Qua stijl en smaak zou Wendy écht mijn zus kunnen zijn. Ze houdt duidelijk van Chanel en bouclé en besteedt uitgebreid de tijd aan haar magnifieke creaties die ze steevast piekfijn afwerkt. Ook met de Cameo maakt ze prachtige dingen voor zichzelf en haar dochtertje !!! Wendy is ook een foodie en levensgenieter en haar “joie de vivre” straalt duidelijk af van haar foto’s die ze post op social media.
  • de hippe en wereldse “Mom of 2” Katrien Merkcx van de blog Marie Cadie. Door de opvoeding van haar twee jonge dochtertjes vindt ze niet altijd de tijd meer om frequent te naaien, maar als we van haar horen op creatief gebied dan zijn het steevast eigentijdse en hippe creaties ! Katrien blogt ook over uiteenlopende en super-interessante life-style topics die altijd de moeite waard zijn om te volgen ! Gelukkig maar, want zo blijf ik ook op de hoogte van wat er allemaal reilt en zeilt in “beauty en make-up town” 😉