Eenvoudige tip om naalden en spelden scherp te houden

Deze ochtend onder de douche maakte ik een potje body scrub soldaat en stond onder het stromende water alweer te bedenken wat ik met het lege potje zou doen. Ik ben nu niet bepaald een hamsteraar, maar ik bedenk graag een tweede leven voor bepaalde spullen wiens eerste leven van dienstbaarheid erop zit. Een speldenkussen zou het worden ! Maar geen gewoon speldenkussen … neen, een magisch speldenkussen dat alle naalden en spelden slijpt en scherp houdt !

 

Spelden of naalden die niet scherp zijn kunnen écht vervelend worden omdat je er draden mee lostrekt uit fijne stoffen zoals zijde, satijn, voile, … . Je kan natuurlijk regelmatig nieuwe speldjes of naalden kopen – zo duur zijn ze nu ook weer niet – maar als je duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, dan ga je op zoek naar manieren om ze weer scherp te krijgen. En dat kan door ze te slijpen tegen staalwol !

 

Benodigdheden.

Voor een speldenkussen heb je nodig :

  • Een potje van 4 à 5 cm hoog; bij voorkeur rond
  • 3 tot 4 bolletjes fijne staalwol
  • Een restje stof, in een vierkant geknipt
  • Een elastiekje

 

De benodigdheden.

 

 

Het speldenkussentje.

Voor het speldenkussentje dat ik met mijn lege potje zou maken waren 3 bolletjes staalwol ruim voldoende. Van de stof die ik er rond zou doen heb ik twee laagjes voorzien. Ik heb dus twee vierkanten geknipt.

Dit is wat je doet om het potje te vullen tot “magisch speldenkussen” :

  • Maak van de bolletjes staalwol één prop. Dat doe je door ze in je handen tot een bolletje te duwen.

 

Van de bolletjes staalwol maak je met de hand één mooie prop.

 

  • Je vouwt er de lapjes stof omheen en je doet er een elastiekje omheen.

 

 

  • Je knipt de stof af tot op een centimetertje of 2 en je duwt de prop met het elastiekje naar onderen in het potje.
  • Als je voldoende staalwol hebt gebruikt voor de omvang van je potje, dan zit de prop precies goed geklemd in het potje.

Als de prop te los zit, dan moet je er nog een bolletje staalwol aan toevoegen. Krijg je de prop niet in het potje, dan moet je er een beetje staalwol uithalen.

 

De prop is precies groot genoeg om deze vast te klemmen in het potje.

 

Door de spelden en de naalden regelmatig in en uit het speldenkussentje te halen “slijp” je ze eigenlijk tegen de staalwol. Et voilà le résultat :

 

 

Vind je deze tips handig en interessant ? Laat ons weten wat je ervan vindt door je opmerkingen hieronder te formuleren.